14-03-08

Op uw gezondheid...

Tegenwoordig word ik constant geconfronteerd dat gezondheid superbelangrijk is in je leven, het bepaalt je hele zijn en doen.

Vriendin 1 ontdekte op haar 25ste dat ze heel haar leven afhankelijk zal zijn van de medische wereld en heeft er geen idee van hoe haar ziekte zal evolueren.

Collega 1 kreeg haar diagnose en ook bij haar is haar toekomstbeeld plotseling helemaal anders.

Collega 2 moet constant naar het ziekenhuis om bloedstalen af te nemen en behandelingen te ondergaan want de natuur kan haar niet geven wat zij en haar partner zo graag willen.

Pépé hoest tot hij er bijna zonder adem van valt en weet dat vocht uit de longen niet echt zomaar verdwijnen...

Op zulke momenten vind ik het banaal om mijn tijdelijke problemen te uiten, om me zielig te voelen om dat ik verkouden ben en met keelpijn op een vrije dag zit. Om te zeggen dat ik ook naar het ziekenhuis moet, maar tot de constatie kom dat het eigenlijk niet mijn hele toekomst bepaald.

'Op uw gezondheid!' en 'en 'nen goeie gezondheid gewenst!' lijken plots minder banaal dan een paar jaar geleden...

14:19 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

je moet het mij niet vertellen....ik meen het al heel lang als ik iemand gezondheid wens
ije hie noch paaseiers vue mi?

Gepost door: jeronimo | 14-03-08

Het is het waardevolste geschenk dat we kunnen hebben... we beseffen niet hoe rijk we zijn met een goede gezondheid... tot je ziek wordt of mensen rondom je ziek worden...

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 14-03-08

@cms: ik heb nog één relatief groot paashaas gevuld met paaseitjes én ik heb nog drie witte paaseieren!
@M&M: inderdaad

Gepost door: soet | 14-03-08

dag Soet,

je hebt natuurlijk gelijk. Mensen appreciëren gezondheid maar de moment dat ze begint te haperen. Nu, dat is van de meeste dingen zo hé. Zelfs heel banale dingen zoals een frigo. Je zal maar een week zonder zitten in de zomer. Dat is al een probleem, en zaken zoals gezondheid staan daar nog zo ver boven.

Maar het is niet omdat rondom jou die dingen gebeuren dat jij niet triest mag zijn omdat je vrije dag vergald wordt door een verkoudheid ofzo. In perspectief tot sommige andere dingen stelt dat inderdaad niks voor, maar hé, het is wel jouw vrije dag hé :) Dus voel je daar zeker niet slecht om hé ;)

we klinken wel op onze gezondheid op dat bankje, virtueel of niet, dat maakt niet uit: gezondheid! :)

groet,
tom

Gepost door: Tom | 15-03-08

in kleine woorden zitten vaak grote waarheden verstopt. we zeggen die kleine woorden vaak, maar steeds meer besef ik hoeveel ze waard zijn. gezondheid betekent veel in het leven want als je dat niet hebt, dan vervalt de rest helaas in het niets. wens je een fijne dag en als ik nog eens zeg 'op je gezondheid' zal ik hier nog eens aan terug denken xxx

Gepost door: amber | 16-03-08

gezondheid ziekenhuizen zijn toch ook niet uw ding... Gezondheid!

Gepost door: tilde | 16-03-08

@tilde: neen zusje ze zijn zeker mijn ding niet, ik heb al weer een nieuw ziekenhuis verhaal, minder spectaculair maar kom. Ik vertel het je vant weekend!

Gepost door: soet | 20-03-08

De commentaren zijn gesloten.