26-03-08

Lente!!

 

Ook al wil het weer niet mee, het is lente en bij lente hoort....(naast de bloemetjes, het nieuw leven, Pasen, e.d.)... lenteschoonmaak!!! Deze keer wilde ik het grondig aanpakken, kasten ledigen, dingen proberen weg te gooien en dan toch zoveel mogelijk weer in de kast proberen te proppen. Soms vind ik kuisen wel leuk, zeker als het om je kamer gaat. Je maakt een tocht door je verleden aan de hand van allerlei spulletjes.

Je vindt er je parfum weer die je een aantal jaren geleden droeg, de geur van toen...

Je vindt er de briefjes terug van toen je beginnende tiener waart, latere tiener, en als twintiger (en met de beste wil van de wereld, alle briefjes, hoe klein dan ook, ik kan ze niet weggooien en nu zitten ze in de grote witte box met enveloppen waar namen opstaan..)

Je vindt er de geschiedenis van de islam...

Je vindt er de knuffels die je als negerjarige meid kocht om te gebruiken op je trouwfeest te gebruiken (ja die gaan weg!weg!)

Je vindt er hebbedingetjes die je kreeg van X, van Y van Z

Je kamer ruimen is altijd een beetje reizen en die lege plekjes die hou ik voor de toekomst...

22:51 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

cool ! vanaf nu ga ik zelfs dát positief proberen bekijken :-)

Gepost door: Cijferkes | 26-03-08

goh ik vind dat ook altijd zo moeilijk mijn kamer kuisen. Ik begin meestal steevast met mijn bureaulades en wanneer ik mezelf enkele uren later betrap op het feit dat ik nog niets heb weggegooid maar enkel gelezen schakel ik meestal over op turbostand. Deze kuis-stand houdt in dat ik gewoon dingen ophef en er eens onder ga met een nat vodje. Deze kuiswijze impliceert ook dat ik wederom niets weggooi. En na x aantal jaren begint zich dat toch op te stapelen hoor!
Trouwens,ik kan op een of andere manier echt geen lenteschoonmaak houden als het regent. Kuisen gaat gepaard met goed weer zodat je de ramen ed. kan openzetten.
ik word later zo geen goede huisvrouw...

Gepost door: hppgrl | 27-03-08

hehe, er zitten waarschijnlijk in mijn schof nog knipsels van fruit voor het lager enzo. Klasfoto's uit de kleuterklas (bij tijd scan ik er mss zelfs één in :) ).

Ik heb altijd de zwaartste moeite om dingen weg te gooien, hoe onbenullig ook. Zo heb ik nog bijna alle cinematicketjs, ticketten van optredens, autosalons, festivals... noem het maar op. Van tijd tot tijd mest ik dan mijn portefeuille uit, en dan belanden ze in een doos op mijn kamer ipv in de vuilbak :) Ik heb zelfs nog kladschriftjes van in het middelbaar... Leuk om te zien wat ik toen zo allemaal opschreef en tekende enzo, en hoe verliefd ik wel niet was op Marloes (hoewel ik nooit met haar heb durven praten zelfs...) Ja, die goeie oude tijden hé :)

Ik heb dat van mijn grootvader denk ik. Die hield ook alles bij. Het enige verschil was dat hij er dingen mee deed! Gocarts maken voor ons, draaimolens, noem maar op :) Bij mij ligt het gewoon stof te vergaren :D Maar sommige dingen kan ik echt niet weggooien! En het is zo leuk om er nog eens in te snuisteren van tijd tot tijd :)

Gepost door: Tom | 27-03-08

Bij mij is dat ook zo. Dan begin ik op te ruimen, dan vind ik iets wat ik dan direct wil lezen ofzo..en dan gaat de tijd snel voorbij, en eigenlijk heb ik dan niks gedaan ;))
Wat ik al lang eens wilde zeggen :" gij hebt altijd hele mooie afbeeldingen staan bij je teksten"

Gepost door: oortje | 27-03-08

Owjee. De lenteschoonmaak.
Ik heb er welgeteld drie dagen over gedaan, over mijn kamer dan wel te verstan. Natuurlijk moest ik mijn tekening-schuif ook opruimen. Ik heb drie uur op mijn bed gezeten, omringd door al die tekeningen van vroeger... De prullen die ik deze keer echt ging weggooien wegens plaatsgebrek, zitten nu in een schuifje dat ik speciaal daarvoor heb leeggemaakt (er zaten wasknijpers in,, waarom er wasknijpers in mijn kamer lieggen ? Geen Idee. Maar ze liggen er nu dus niet meer)

In elk geval : veel plezier ermee !

GROETEN

Gepost door: Miss S | 27-03-08

hehe, ik vind vooral de zin "proberen weg te gooien" grappig! Doet me denken aan onze collegatijd :-D

Gepost door: syho | 27-03-08

@ wat vind ik veel reacties fijn!
@cijferke: alles moet een mens proberen positief te zien é
@hppgrl:ik word later misschien een goede huisvrouw, maar nu nog niet...
@tom: blij te lezen dat sommigen nog véél erger zijn dan mij...
@oortje: inderdaad de vorige pogingen tot lenteschoonmaak zijn dan ook mislukt omdat ik toch nog es die briefjes wilde lezen en dat boekje en dat kaartje enzovoort
@Miss S: laat ik zeggen dat dit de eerste volledige productieve dag was, maar dat er ook al voorbereidende dagen aan vooraf waren...
@syho: op werk kan ik nochtans gemakkelijker dingen weggooien (en ik dacht er al aan om weer enkele dingen te schenken aan jou...hihi...om mijn het konijn te zetten...)

Gepost door: soet | 28-03-08

weg uit kamer Is het niet zo dat als je dingen niet meer wil, dat je dat in je jongere zus haar kamer stockeert? En die stockage wordt om de 5jaar terug gedeponeert in uwe kamer? Oh je gaat toch dat lief konijntje en dat lief beertje niet weggooien? Oharme... Gekocht met liefde, maar nu ... Amai zenne...

Gepost door: tilde | 30-03-08

Hell yeah lenteschoonmaak! Ik zit er ook al enkele dagen mee in m'n kop, nu het voor mij paasvakantie is mag ik er wel eens werk van maken...

Die reis door de tijd... zàlig toch? Ik heb zo'n dikke map (klasseur :o ) waar ik alle herinneringen in bijhoud. Gaande van een simpel vliegticket tot afgeprinte foto's. Het is idd écht fijn om dat na zovele jaren (ahum, ik ben niet oud, integendeel, met zovele jaren bedoel ik maximum 5 ofzo) terug te bezien! Aan het ene hangen goede herinneringen vast, aan het andere minder goede waar je je al enige tijd hebt overgezet! Ik vind het echt heerlijk, je eigen kamer is als een gigantisch onbedoeld dagboek geworden...

Nu ik je blog zo lees, krijg ik ineens zin om aan de lenteschoonmaak in m'n kamer te beginnen! Jammmer genoeg zal dat iets voor de komende dagen zijn (uitstellen, uitstellen, wat ben ik daar goed in!)

liefs x

Gepost door: Forseti's got carte blanche! (ofzo, ben nog steeds aant zoeken) | 01-04-08

haha haha!!!zou daar mijn blik en stoffer nog liggen en mijn klein wasbekkentje uit het waskot en mijn mister propre en mijn nepzeemlap???En die volle,witte wasmand met o.a.3 grote knuffels en nog een plastieken zak met 5 kleinere knuffels en een vlag van de backsteetboys en een rode short en....wat doet dat in de garage???IK moet nog opruimen in de garage.......
knuffel van alle afgedankte knuffels en knuffeltjes,
mams

Gepost door: mams | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.