19-05-08

The Science of Sleep

Toen we in de videotheek binnenstapten (amai da was lang geleden) werd ik weer geprikkeld door de verschillende hoesjes, de auteurs en actrices die je al lachend aankijken, taferelen waar je verbeelding spontaan opgewekt wordt, hoezen die je zelfs niet de aandacht wil besteden (ja het uiterlijke van een hoes doet veel meer dan men zou denken bij mij!). En plots zag ik daar de naam 'the science of sleep' verschijnen. Het belletje in mijn hoofd begon te rinkelen, iemand had me die film aangeprezen. Was het nu mijn zusje die het een mooi filmpke vond? Was het nu een goede vriendin die de acteur in kwestie een 'lekker ding' vond? Ik weet het niet meer, maar ik mocht van mijn videotheekgenoot die film uit de rekken halen en het riscio nemen dat het geen goede film was.

Na een thaise maaltijd (ja soms lukt het mensen om Soet te overhalen om eens iets anders te eten dan de vlaamse kost!), stond de dvd-speler al mooi opgesteld... Een film over slapen, over dromen en realiteit, over verliefdheid en over dagelijkse taferelen en dit allemaal leuk en speciaal verfilmd. Het zet je aan tot denken, tot dromen, tot besef hoe leuk het is als je als mens verder dan je REM slaap kan geraken en kan dromen (het is helaas niet iedereen gegund en dan besef ik de laatste tijd maar al te goed). En terwijl ik naar de film kijk geniet ik van het kijken naar de andere televisiekijkende mensen ondertussen na een drukke werkweek in slaap gevallen waren voor het scherm en vraag ik me af waar zij nu zitten in hun hoofd en wil ik mezelf knijpen in de wangen om me af te vragen of dit wel allemaal echt is...

Leuke quotes:
Stéphanie:I'm not sure I should accept this gift.
Why do I deserve a present anyway?
Stephane: Because...for the occasion that you are pretty
---------
Stéphanie: Why me?
Stephane: Because everyone else is boring.
And because you're different. You don't like me, Stéphanie

14:11 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

het was defille! geen twijfel mogelijk ;-)

Gepost door: jeronimo | 19-05-08

Ik denk het ook :-) Ik ben er bijna zeker van :-) Tis van dezelfde regisseur als Eternal Sunshine of the Spotless Mind :-)

Gepost door: fILLE | 19-05-08

@ the guys! Het zou gerust kunnen dat het van de fille komt, want volgens mij heeft hij gewoon al alle goede films opgenoemd, maar zou er dan een belletje gerinkeld hebben? Soit mijn zusje geeft ondertussen toe dat zij wel al es over die film verteld heeft en de vriendin vind hem wel een njamie acteur meen ik me te herinneren en dan dat fille mij dan nog es vertelde! Ja als drie mensen daar enthousiast over doen, dan moet er wel een belletje gaan rinkelen!

Gepost door: soet | 19-05-08

@soet ik heb NOOIT iets gezegd over een "njammie acteur" :-)

Gepost door: fILLE | 19-05-08

hmmm afgaande van de titel en wat ik hier lees en de foto is het precies nog wel een lichtjes surrealistische film ;) .. Misschien zal ik hem ook is gaan zoeken..

Gepost door: Arbed-L | 20-05-08

Nu is wel de vraag... Is het een njammie-acteur? :p

Gepost door: Anne | 20-05-08

De commentaren zijn gesloten.