07-07-08

Nummer twee is nummer één!

Bedankt kiezertjes voor jullie massale verzoeken (hihi klinkt 'televisionair' é), we gaan jullie niet langer in spanning houden, de winnaar is optie 2 meerbepaald: alleen gaan wonen en de gevolgen!!!

Voor de naieve lezers onder jullie, dit is niet mijn woonst (aandachtige lezers merkten al dat ik een appartement huur en geen huis), maar een mens mag soms ook eens dromen zeker?

Na een lange tijd te overwegen, het verschrikkelijk goed thuis hebben, maar de nood hebben om op eigen benen te staan (en de financiële gevolgen erbij te willen nemen) nam ik het besluit om alleen te gaan wonen. De mentale klik was er al een tijdje, de daadwerkelijke uitwerking liet wat op zich wachten, maar nu is het zover: mijn eerste huurappartementje in de stad waar ik op verliefd werd!

Wanneer ik aan alleen wonen dacht, dacht ik natuurlijk altijd aan vrijheid! Niet meer op voorhand hoeven te weten of ik nu wel of niet tegen de middag thuis zal zijn,niet hoeven te verwittigen als ik bij iemand bleef overnachten en dan natuurlijk liefst ook nog zeggen bij wie (wat beperkingen teweegbracht bij iemand als ik) en nooit meer iemand die je commandeert dat je dit of dat moet doen... Waw dat zag ik volledig zitten (en pas op nog steeds é). Helaas verliepen mijn eerste huurdagen niet vlekkeloos. Een verkeerde communicatie tussen verhuurder en immokantoor, tussen externe firma en mij, deden maakten me bewust dat alleen gaan wonen ook betekent dat je nu alleen je problemen moet oplossen. Gelukkig lukte dit vrijwel en kon ik, met twee dagen vertraging, in mijn woonst!

Nu zit ik in de fase dat ik begin te beseffen dat ik alleen ga wonen, dat ik mijn kamertje thuis leegmaak, dat ik duizend herinneringen tegenkom en dat ik er een beetje emo van kan komen, maar niet in een slechte zin, ik sluit niet echt een hoofdstuk af, ik ga gewoon naar een andere fase en neem al mijn herinneringen gewoon met me mee.

Ik besef dat het nu MIJN leven is, dat ik nu verantwoordelijk ben voor al mijn rekeningen, voor het feit dat ik al dan niet eten heb in de frigo, al dan niet wc-papier in het toilet, dat ik geen anderen meer kan beschuldigen als ik eens niets vind, dat ik nu iedereen kan laten logeren (maar daarom niet Jan en Alleman!), dat ik nu mezelf nog meer kan laten ontplooiien en zelf moet zorgen dat ik alles gepland krijg binnen de 24 uren. Het zijn spannende tijden en wat de gevolgen precies allemaal zullen zijn dat kan ik jullie eigenlijk nog niet zo goed vertellen omdat ik nog maar drie fantastische nachten doorgebracht heb op mijn appartementje! Morgen ga ik met mijn moeder om een groot bed (jihaa), overmorgen komt hartsvriendin eens piepen van om de hoek hoe mijn appartement eruitziet. Donderdag komt ex-huurdster eens langs om haar vuile gordijnen op te pikken en dan kan ik vertrekken naar Brussel om met mijn mooiste glimlach en knipperende ogen indruk te maken, vrijdag eentje (of meer) gaan drinken bij een collega en dan vant weekend the cheap stuff van Ikea gaan halen om dan zondag voor de zoveelste keer deze week al te relaxen! Lang leve alleen wonen! Lang leve de zomer! Oorlog aan de oververmoeidheid!

Voor al degenen die twijfelen: go and catch your dreams! (ik mag alvast één doelstelling des levens schrappen: leef minimum voor één jaar in de stad van je dromen!)

23:27 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

:-) en genoeg vuilzakken en op tijd denken dat je in de winkel dit en dit nodig hebt! maar idd nu is het leven volledig voro jou kjun je doen wat je wilt en je eigen tijd en elven indelen :-) leve de vrijehdi in the big city life! :-) succes ng
en maak het maar proper da tik mijn kleren niet vuil maak als ik ene skom binnengewipt!

Gepost door: jeronimo | 08-07-08

Welcome to the real world. It sucks every know and then. But you'll love it! I know I do!!!

Gepost door: Trits | 08-07-08

-k uiteraard ;-) (very misspelled word)

Gepost door: Trits | 08-07-08

maak er iets mooi van zowel van je app als van je leven...

kusje

Gepost door: kat | 09-07-08

Klinkt geweldig! Mooi gezegd dat je naar een andere fase gaat...
Komt wel goed, de voordelen zullen de minderheden wel overtreffen ;)

Gepost door: Forseti | 09-07-08

veel woonplezier in je droomstad. :)

Gepost door: beate | 12-07-08

Wanneer krijgen we de echte foto's te zien? :-D

Gepost door: Trits | 13-07-08

ik kan het alleen maar bevestigen alleen wonen is en blijft zalig, ook na 2 jaar en 7 maanden... maar alleen blijft maar alleen, en dat kan soms dik tegensteken.......... :-s

Gepost door: Cijferkes | 17-07-08

ik spring binnenkort zeker eens binnen!

Gepost door: syho | 18-07-08

Proficiat met je nieuwe, eigen stekje, maar vooral proficiat omdat je de stap hebt gezet om je 'dreams' te 'catchen', je gaat dat goed doen!

Gepost door: Nina | 21-07-08

besluit alleen gaan wonen zorgt ervoor dat bloggen niet meer evident is!

Gepost door: tilde | 23-07-08

Whoohoo! Om de verhuisdrukte even te doorbreken (en het bekomen van de Gentse Feesten, waar ik wegens omstandigheden helaas niet kon zijn *snif*): u wint een welverdiende prijs! Op te pikken op tritsbits! :-D

Gepost door: Trits | 27-07-08

yes soet: bij mij ook een award te krijgen!

Gepost door: syho | 28-07-08

De commentaren zijn gesloten.