22-12-08

A girl in a men's world...

Na een typische meidenactiviteit: kletsen in de winkelstraat, praten op café en nog eens tetteren onderweg, vertrok ik richting men-village, het terrein waar de vrouwen zeker en vast in de minderheid zijn, waar elke man zich mannelijker voelt, waar jongetjes en mannen hun dromen de vrije loop geven en stiekem hopen om daar ooit eens te schitteren... Inderdaad mensen Soet bevond zich dit weekend in de typische mannenwereld: een voetbalstadium!

Ik had me voorgenomen om me verschrikkelijk irritant te gedragen zodat ik nooit in mijn leven meer een voet 'moest' binnenzetten in zo'n ding. Maar mijn voornemens werden al snel vergeten toen ik plots onder de indruk was van de grootsheid van het voetbal. Het concept voetbal op zich zegt me misschien niet zoveel, maar het concept mens in samenhang met voetbal vind ik zo interessant!!! Zoveel mensen die komen kijken naar éénzelfde bal en daardoor alleen al voelen ze zich verbonden! Vaders die hun jonge zonen opkweken tot grote supporters, oudere heren die waarschijnlijk één keer in de week buiten komen en hun paarse sjaal zorgvuldig laten strijken door vrouwlief die thuis op hen zit te wachten na de match,... De solidariteit was sterk aanwezig, meneer X zegt tegen meneer Y dat hij best geen fuck you doet naar de tegenstanders want dat de security je anders kan verwijderen uit het staduim, meneer Y op zich zegt het tegen zijn zoon. meneer A zegt tegen B dat ze echt niet goed bezig zijn en roept stomme negatieve dingen naar het veld (alsof ze dat kunnen horen...), meneer B wijst hem op het positieve van het spel! Papa één neemt zijn zoon mee en zoonlief glundert overduidelijk en droomt waarschijnlijk stiekem van ene carriere als profvoetballer! Papa twee geeft een compliment aan zijn zoon over de keuze van zijn muts, een mooie paarse voetbalmuts! 

En dit zijn nog maar een paar grepen uit mijn observaties! Den Anderlecht had gewonnen en ik ben er ook weer een ervaring rijker!Met dank aan B voor de gratis tickets!!!

 

22:38 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hé Soet! Dat is lang geleden!
Ik wens je alvast héle fijne eindejaarsdagen!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 22-12-08

hahaha, zoiets mag je nooit komen verkondigen bij mijn vader thuis!

Gepost door: syho | 25-12-08

De commentaren zijn gesloten.