11-01-09

aflevering drie...

Solden: ja ja het begint te vlotten! Ik vond opnieuw dingen én het meeste was in solden: een riem én een heel warme pyjama (waar een mens dezer dagen enorm véél geld voor zou geven, niet?) en ja mijn zomerschoenen zijn reeds besteld, als dat geen supersuccesvolle shopdag geweest is!

Frisdrank: De grote beproeving, uitgaan én geen frisdrank drinken: GELUKT!!!! Ik stel me nu maar één vraag: zou het me lukken om volgende week een pita te gaan eten en geen cola te drinken???? we zullen het zien... Nog 20 dagen te gaan en geloof me er komen nog verschrikkelijke beproevingen vooral op het einde van de maand (en zoals we allen weten, de laatste loodjes...)

12:01 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-01-09

Aflevering twee...

SOLDEN: ja ja het is zover Soet vond kleren én in solden! Drie leuke t-shirtjes, ééntje met korte mouwtjes en twee met lange mouwtje! Ze is héél tevreden van haar outfit en vind het superleuk dat ze ook goedkeuring kreeg van anderen. Eén T-shirt maakt zelfs kans op Soet's favoriete t-shirtje van de winter van 2009! Waarom, tis leuk kleur blauw , tis nostalgisch (verwijzing naar het leuke sega spelletje Pac-man!) en tis hip!!! JIHAAAAAAAAAAAAA!!

FRISDRANK: Soet zet haar neer in de brasserie en gaat samen met haar 'mentorkindje' kroketjes eten met vol-au-vent: ons nieuwjaarsetentje!!! De ober komt eraan en soet besteld eerst de drank een fanta en ene cola! De ober verdwijnt en eventjes later beseft ze dat ze geen cola mag bestellen want dat ze dat niet mag drinken (die pure  gewoonte é!). Ofwel blijft ze zitten en drinkt ze per uitzondering één colaatje, ofwel neemt ze het risico om haar bewoner alleen te laten zitten en de ober achterna te gaan om een wijziging aan te brengen.....

Soet meldt met enige trots dat ze voor het tweede koos!!

Mijn missie is tot nu toe nog steeds geslaagd!!!JIHAAAAAAA  2!!!!

15:47 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-01-09

Aflevering één!

Solden...slechts één uur de tijd gehad om de winkels te trotseren met als gevolg niets gevonden!Mijn shoppingsdag van morgen wordt drastisch verstoord door de ziekte van een collega. Gevolg: tzal weer uitgesteld zijn dat shoppen in de solden grmbl!!

 

Frisdrank!! O my god! Wie had ooit gedacht dat dit zo moeilijk kon zijn??? Op café gaan en frisdrankoptie wordt geschrapt...gelukkig blijft er nog chocomelk over (en in deze koude dagen kan dat smaken!). Deze avond als een echte sadomasochist voor mijn 'gastjes' op het werk frisdrank uitgeschonken, ja het was weekend en iedereen drinkt dat wel graag é GRMBL!En vriendjelief heeft heel tactisch een leeg colablikje laten staan op mijn livingtafel. Bedankt é!

Snoepen: het was moeilijk om mezelf te laten geloven dat die snoepen in het kruidvat echt vies zijn, dat iedereen daar met zijn handen in zit en dat het daar al superlang staat!Bij het passeren van Olleke Bolleke heb ik bewust naar de andere kant gekeken! En de ontdekking dat mijn snoeppot nog niet helemaal leeg ik is probeerde ik mezelf eventjes wijs te maken dat chocotoffs niet echt snoepen zijn, maar chocolade! Algauw wist ik dat ik mezelf iets wijsmaakte en IK HEB ZE NIET OPGEGETEN!!

De slogan van vandaag!YES I CAN DO IT Roepen!

 

 

23:55 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

03-01-09

Coming soon!!

- Zal Soet in de solden iets gevonden hebben die op haar lijf past of moet ze tot het besluit komen dat haar lichaam & geest te oud is voor die goedkope tienerwinkelketens en te jong is voor de oudere damesboetiekjes????? We komen het binnenkort te weten!

- Zal Soet een maand kunnen overleven zonder frisdrank én snoep??? Of zal ze zichzelf meerdere keren  vervloeken voor haar zelfgemaakte voornemen??? Je komt het op het eind van deze maand te weten!

 

 

 

 

21:17 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-12-08

Verwarring!

Zalig joyriden met de verwarming op de hoogste stand, rechtdoor, linksaf, rechtsaf en weer zalig rechtdoor....RRRRREEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMM! Een kikker, een pad, oh ik hoop dat dat ding niet dood is...oke ik word misschien niet als de grootste dierenliefhebster erkend maar een beest doden néén toch....

Ben ik dan de enigste die een herfstblad soms verward met een pad???

23:02 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

22-12-08

A girl in a men's world...

Na een typische meidenactiviteit: kletsen in de winkelstraat, praten op café en nog eens tetteren onderweg, vertrok ik richting men-village, het terrein waar de vrouwen zeker en vast in de minderheid zijn, waar elke man zich mannelijker voelt, waar jongetjes en mannen hun dromen de vrije loop geven en stiekem hopen om daar ooit eens te schitteren... Inderdaad mensen Soet bevond zich dit weekend in de typische mannenwereld: een voetbalstadium!

Ik had me voorgenomen om me verschrikkelijk irritant te gedragen zodat ik nooit in mijn leven meer een voet 'moest' binnenzetten in zo'n ding. Maar mijn voornemens werden al snel vergeten toen ik plots onder de indruk was van de grootsheid van het voetbal. Het concept voetbal op zich zegt me misschien niet zoveel, maar het concept mens in samenhang met voetbal vind ik zo interessant!!! Zoveel mensen die komen kijken naar éénzelfde bal en daardoor alleen al voelen ze zich verbonden! Vaders die hun jonge zonen opkweken tot grote supporters, oudere heren die waarschijnlijk één keer in de week buiten komen en hun paarse sjaal zorgvuldig laten strijken door vrouwlief die thuis op hen zit te wachten na de match,... De solidariteit was sterk aanwezig, meneer X zegt tegen meneer Y dat hij best geen fuck you doet naar de tegenstanders want dat de security je anders kan verwijderen uit het staduim, meneer Y op zich zegt het tegen zijn zoon. meneer A zegt tegen B dat ze echt niet goed bezig zijn en roept stomme negatieve dingen naar het veld (alsof ze dat kunnen horen...), meneer B wijst hem op het positieve van het spel! Papa één neemt zijn zoon mee en zoonlief glundert overduidelijk en droomt waarschijnlijk stiekem van ene carriere als profvoetballer! Papa twee geeft een compliment aan zijn zoon over de keuze van zijn muts, een mooie paarse voetbalmuts! 

En dit zijn nog maar een paar grepen uit mijn observaties! Den Anderlecht had gewonnen en ik ben er ook weer een ervaring rijker!Met dank aan B voor de gratis tickets!!!

 

22:38 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-12-08

Geen titel!

(weet dat bloggen fictie en non-fictie kan zijn!)

Daar stond hij dan zomaar uit het niets, met zijn modeboekkleren aan en een veel te groot boeket, voor mijn deur. De grootste glimlach op zijn gezicht en een fonkeling in zijn ogen.

Vermits ik van verbazing gewoon maar 'dag' kon zeggen, zei hij op een heel rustige en naturelle manier 'dat is lang geleden meid!'

Nog steeds stond ik aan de grond vastgenageld en vroeg ik mezelf af wat hij hier kwam doen en of hij er nog van bewust was wat hij mij enkele jaren geleden niet allemaal had aangedaan!

'De  bloempjes hebben dorst' merkte hij heel droog op. Nog voor ik bestefte dat dit een herhaling kon zijn van een kweet niet goedkope scnéne , zat hij in mijn zetel en vroeg me heel geinteresseerd hoe het met me ging. Ik wist niet of ik gecharmeerd moest zijn of kwaad op hem. Wilde ik hem wel vertellen wat er allemaal in mijn leven gebeurd was?? Ik wist het niet maar wat ik wel wist is dat ik neutraal terrein moest opzoeken, dat hij niet zomaar in mijn territorium kon komen zonder het  mij dat te vragen. Ik moest tijd rekken en zo te weten te komen welk gevoel in mijn overheerst... Ik stelde hem dus op een heel gecontroleerde en rustige manier voor om een caféétje te doen in het stad om daar wat verder te praten.

En net op het moment dat ik vernomen had dat zijn dromen nog steeds dromen waren, dat hij zich wat verloren voelt in dit kleine landje en zich ellendig alleen voelde hier besefte ik hoeveel pijn hij mij had aangedaan lang geleden. En nog voor ik me weer helemaal ellendig als voorheen zou voelen liet ik hem onopgemerkt alleen achter in het café. Zonder enig woord van uitleg verdween ik uit zijn leven, net zoals hij dit jaren geleden bij mij deed, maar deze keer had ik de keuze gemaakt...

12:51 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |