04-08-08

Vermoeiend maar boeiend...

Ooit kreeg ik van lieve vriendin een cd met de liedjes van Eternal sunshine of a spotless mind. De gekopieerde cd zat mooi verpakt in een zelf ineengestoken hoesje waarop ze in de binnenkant in haar beste geschrift geschreven had: 'Relaties zijn vermoeiend maar o zo boeiend!'

Ook onze lieve vriend Carrie Bradshaw had een schone quote over hetzelfde onderwerp: "Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you you love, well, that's just fabulous."

En ook ik sta soms stil bij het fenomeen relaties: een vriendschappelijke relatie die evolueert van oppervlakkig elkaar kennen, naar intens elkaars zwakke plekken en fantastische kanten kennen. Een liefdesrelatie; twee mensen die elkaar niet kennen die plots verliefd worden en samen door het leven gaan, je komt het wel vaker tegen en telkens weer vraag ik me de vraag hoe komt die chemistry er nu plots en kan je soms zeker zijn van een liefdesrelatie zoals je zeker kan zijn van een vriendschappelijk relatie. Ik vraag het levensdeskundigen, mensen die al meerdere jaren samen zijn. Ik stel me openlijk de vraag of je zeker kunt zijn van een liefdesrelatie en meestal wordt mijn ernstige vraag beantwoord door een een glimlach en de (voor mij) banale woorden: 'je voelt dat gewoon aan...' maar hoe voelt dat???Hoe weet je dat? En opnieuw glimlachen ze en daarmee wordt het gespreksonderwerp afgeketst.... Gelukkig zijn er ook nog andere mensen die me laten weten dat zij, ondanks de schone blinker aan hun vinger, niet kunnen spreken van zekerheid, maar het een keuze noemen...

Ik ben een gelover van de liefde (mijn ouders waren het ideale voorbeeld dat het kan!), maar de laatste tijd, als je hoort dat een prachtig koppel na twintig jaar elkaar verlaten, als je hoort dat een collega, mama van twee kindjes niet gelooft in monogamie, als X Y verlaat voor Z en dan toch nog naar Y terug gaat once in a while dan voel ik soms me het naieve meisje van toen, maar ik een verkondiger, een volharder, een koppigaard en ik zal en wil ooit aantonen dat het wel kan en bestaat!

17:22 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Update part one!

(Eindelijk eens in de plaatselijke bib geraakt...)

Eindelijk ben ik gearriveerd in de stad waar ik zo op verliefd geworden was, de stad die ervoor zorgde dat ik al mijn zekerheden (lees: vast werk, vaste woonst) overboord gooide, de stad vol mogelijkheden! De stad waar herrinneringen reeds gemaakt zijn en waar er nog vele herrinneringen op komst zijn geloof ik en waar ik stap voor stap opnieuw zekerheden probeer op te bouwen.

De feesten in Gent zitten nog in mijn kleren of de feesten in Lokeren staan al weer op me te wachten. De zomer doet altijd goed, zoveel leuke dingen dat de mindere dingen (lees werken en kuisen in appartement) een klein beetje uitstel krijgen...maar ik geraak er wel en ik geniet volop!

Duizend blogtekstjes zijn reeds in mijn hoofd opgemaakt maar door mijn internetloos appartement zijn ze één voor één verdwenen en nu ik op internet geraak blijk ik inspiratieloos te zijn... Verschrikkelijk. Ik doe mijn best om sebiet (als ik weer een beetje tijdskrediet krijg om te bloggen in de bib een thema aan te snijden, hét thema die mijn al heel mijn leven bezighoudt: relaties!)

16:57 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-07-08

Soon...

i'll be back!!!!!

 

15:15 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-07-08

Nummer twee is nummer één!

Bedankt kiezertjes voor jullie massale verzoeken (hihi klinkt 'televisionair' é), we gaan jullie niet langer in spanning houden, de winnaar is optie 2 meerbepaald: alleen gaan wonen en de gevolgen!!!

Voor de naieve lezers onder jullie, dit is niet mijn woonst (aandachtige lezers merkten al dat ik een appartement huur en geen huis), maar een mens mag soms ook eens dromen zeker?

Na een lange tijd te overwegen, het verschrikkelijk goed thuis hebben, maar de nood hebben om op eigen benen te staan (en de financiële gevolgen erbij te willen nemen) nam ik het besluit om alleen te gaan wonen. De mentale klik was er al een tijdje, de daadwerkelijke uitwerking liet wat op zich wachten, maar nu is het zover: mijn eerste huurappartementje in de stad waar ik op verliefd werd!

Wanneer ik aan alleen wonen dacht, dacht ik natuurlijk altijd aan vrijheid! Niet meer op voorhand hoeven te weten of ik nu wel of niet tegen de middag thuis zal zijn,niet hoeven te verwittigen als ik bij iemand bleef overnachten en dan natuurlijk liefst ook nog zeggen bij wie (wat beperkingen teweegbracht bij iemand als ik) en nooit meer iemand die je commandeert dat je dit of dat moet doen... Waw dat zag ik volledig zitten (en pas op nog steeds é). Helaas verliepen mijn eerste huurdagen niet vlekkeloos. Een verkeerde communicatie tussen verhuurder en immokantoor, tussen externe firma en mij, deden maakten me bewust dat alleen gaan wonen ook betekent dat je nu alleen je problemen moet oplossen. Gelukkig lukte dit vrijwel en kon ik, met twee dagen vertraging, in mijn woonst!

Nu zit ik in de fase dat ik begin te beseffen dat ik alleen ga wonen, dat ik mijn kamertje thuis leegmaak, dat ik duizend herinneringen tegenkom en dat ik er een beetje emo van kan komen, maar niet in een slechte zin, ik sluit niet echt een hoofdstuk af, ik ga gewoon naar een andere fase en neem al mijn herinneringen gewoon met me mee.

Ik besef dat het nu MIJN leven is, dat ik nu verantwoordelijk ben voor al mijn rekeningen, voor het feit dat ik al dan niet eten heb in de frigo, al dan niet wc-papier in het toilet, dat ik geen anderen meer kan beschuldigen als ik eens niets vind, dat ik nu iedereen kan laten logeren (maar daarom niet Jan en Alleman!), dat ik nu mezelf nog meer kan laten ontplooiien en zelf moet zorgen dat ik alles gepland krijg binnen de 24 uren. Het zijn spannende tijden en wat de gevolgen precies allemaal zullen zijn dat kan ik jullie eigenlijk nog niet zo goed vertellen omdat ik nog maar drie fantastische nachten doorgebracht heb op mijn appartementje! Morgen ga ik met mijn moeder om een groot bed (jihaa), overmorgen komt hartsvriendin eens piepen van om de hoek hoe mijn appartement eruitziet. Donderdag komt ex-huurdster eens langs om haar vuile gordijnen op te pikken en dan kan ik vertrekken naar Brussel om met mijn mooiste glimlach en knipperende ogen indruk te maken, vrijdag eentje (of meer) gaan drinken bij een collega en dan vant weekend the cheap stuff van Ikea gaan halen om dan zondag voor de zoveelste keer deze week al te relaxen! Lang leve alleen wonen! Lang leve de zomer! Oorlog aan de oververmoeidheid!

Voor al degenen die twijfelen: go and catch your dreams! (ik mag alvast één doelstelling des levens schrappen: leef minimum voor één jaar in de stad van je dromen!)

23:27 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

01-07-08

Mee met de tijd!

Overal is er toch wel een trend dat mensen dingen kunnen kiezen (of het gevoel krijgen dat ze kunnen kiezen). Welke film moet de zender draaien, welke liedje wint er van welk liedje en zo voort.

Wel om mee te doen aan de trend stel ik voor dat jullie bezoekertjes kiezen wat het onderwerp wordt van de volgende blog:

a) wat is trouw zijn?

b) alleen gaan wonen en de gevolgen!

We leven in een democratisch land, dus de meerderheid wint!

20:15 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

28-06-08

Soms kan ik het niet geloven...

Soms kan ik het nog altijd niet goed geloven dat jij hier nooit meer zal zijn, dat je meer dan een half jaar geleden uit mijn leven verdween en nooit meer kunt terugkeren

Soms kan ik het nog altijd niet geloven dat ik je straks salu zal moeten zeggen en een gans jaar niet meer zal zien.

Soms kan ik het nog altijd niet geloven dat jij naast me staat en me met een tedere glimlach aankijkt.

Soms kan ik het nog altijd niet geloven dat jij nooit meer gezond zult worden, dat wij nooit meer de nacht zullen doortrekken gewoon omdat we dat leuk vinden...

Soms kan ik het niet geloven, maar vandaag wel!

13:52 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-06-08

wist je datjes

- dat de juiste schoenen vinden in NY nog moeilijker is (idem van al het andere dat ik voornam te kopen en nog niet deed)

- dat zweedse mannen mooi kunnen zijn

- dat L. nog grappiger op video staat dan in het echt

- dat je New york gewoon wordt

- dat geen gsm meehebben toch verdomd vervelend is

- dat geen laptop hebben en dus geen gebruik kunnen maken van wireless internet een hap uit ons budget is daar we telkens 2 dollar kwijtzijn als we dingen moeten regelen (voordeel voor geliefden thuis en voor jullie)

- dat ik NIET van russen hou maar wel van joden

- dat er hier verdomd interessante mensen rondlopen

- dat een aardbeiensmoothie met frieten best een leuke maaltijd is

- dat een tattoo zetten minder pijnlijk is dan verwacht

- dat ik ten einde ben met mijn inspiratie want ***********************

02:50 Gepost door soet in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |